Konu: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 1:35 pm
Bu kadar çok dizi olması veya dizilerin hiçbir sosyal mesaj vermeden, saçma sapan konulara sahip olması hakkında şikâyetlerimi dile getirmek değil amacım. Hadi, dizi yapıyorsun anladım ama bari senaryoların özgün olsun be kardeşim! Nedir bu sürekli olarak oradan buradan kopya senaryolar! İşin komik yanı da tutulan dizilerin bir kısmı bu kopya senaryolu diziler. Kavak yelleri, Doktorlar ve Acemi Cadı gibi dizilerin kopya olduğunu bilmeyen var mı? Ancak bu kopya dizilerin gerçeğinden bihaber olanlar bilmezler. Kavak Yelleri her şeyi ile Dawson’s Creek’e, Doktorlar dizisi ER’e benzemektedir, Acemi Cadı ise, bilhassa ilk bölümleri ile tıpa tıp Sabrina dizisinin bölümlerini, konusu kopyalamasıyla aldı başını gitti.
Dizi-Film piyasası kendine bir an önce çeki düzen vermeli ve artık özgün, yaratıcı, adam gibi senaryolar yazabilecek yüzlerce senarist yetiştirmeli; eskilerini de çöpe atmalı. Zaten bu batıdan, ilim hariç her şeyi kopyalamışız, kopyalamaya da devam ediyoruz. Kopyala kopyala nereye kadar?
ahmet488
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 3:51 pm
diline saqlık çok haklısın walla ama yurdum insanı işde :)
aaa93
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 6:48 pm
aynen ya)) bid kucuk sirlr var artik gossip girli taklit etmeye calismislrr)))
AsırıEfeci
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 6:50 pm
kavak yelleride kopya başladı ama alakası yok şuan
BLaSTeR
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 6:58 pm
işte bu yüzden geniş aileyi seviyorum.senaristleri aynı zamanda karikatürist ve hiçbir filmden ve ya diziden özenti değil hatta bazen güncel konular espri olarak kullanılıyor ve çok hoş oluyor..izlemeyen herkese tavsiye ederim..görüşlerine de sonuna kadar katılıyorum elif..
anchovy
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 7:29 pm
valla senaryoda ezeli tek geçerim daha üzerine bi senaryo görmedim ha bi kılıç günü var onu bekliyorum işin ucunda osman sınav varsa güzeldir diye ama illede ezel ezel
k.y yi bize sevdiren (kopya olarak başlamasına rağmen) efe dir ve daha önce aslını izlemediğimiz için belkide sureti tatlı gelmiştir.
Ed'ac
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 7:49 pm
her konuda kolaya kaçan bir milletiz.artık bünye kaldırmaya başlamış olacak ki batıdan çıkan her projenin kopyasını türk televizyonlarında göstermeye başladılar.diziler,yarışmlar,müzikler,programlar vs.sadece tv dünyasında değil her alanda.hani cumhuriyetin ilk yıllarında arkadan başladık ama 1oo yıl geçti nerdeyse hiç mi ilerleyemeyiz.bu sitem, bu yanlışlık herkes için geçerli hepimiz öyleyiz.yaşasın devrim diyorum başka da birşey demiyorumxD
GadRofer
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 7:59 pm
adamlar o zaman güzel sanat okumayıp senden taktik alsalardı
senin babanın kullandığı arabayı neden Türkler yapmadı diye isyan etmiyorsun da 2 teşekkür almak için neden Türkiye sinema kültürünü aşşağılıyorsun?
gday1905
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 8:01 pm
haklısın:) doktorlar er değil grey's anatomi kopyası ama kanıtta CSI kopyası
barishtelli
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 8:08 pm
bunu sen ben degıstıremeyız kı bu bı nevi farklı bi soluk katıyo ortama cunku o tekrarlanan dızıler hep cok tutulan dızıler oluyor.. bu yuzdende turkıyede olsun dıger bı kac ulkede olsun kendı kulturlerınce kendı dıllerınce yenıden cekılıyor yani bunu engelleyemeyiz ki bence cok abartılacak bıdurumda degill
Ed'ac
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 8:09 pm
GadRofer demiş ki:
adamlar o zaman güzel sanat okumayıp senden taktik alsalardı
senin babanın kullandığı arabayı neden Türkler yapmadı diye isyan etmiyorsun da 2 teşekkür almak için neden Türkiye sinema kültürünü aşşağılıyorsun?
ben cevap verim.üçün kişi oldum ama.1.senin baban araba yaptıda biz mi görnedik.ee diyeceksin senin babanda yapmadı.bende diyecem ki o zaman sadece türk sineması değil herşey dail konuya.sen niye diyeceksin ben zaten türkler araba yapmadı diyorum ona niye isyan etmiyor.bende diyecem ne fark eder ha araba ha sinema.2.tabiki aşalanması gereken bir durum.yeşilçam cok mu iyidi?.3.sinema kültürü bizim değil.4.bizim kültürleri sayabilecek misin?.5.sayabiliyorsan onları neden değerlendirmiyorsun?
£ یм ὲ Ʀ
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 8:22 pm
ahmet488 demiş ki:
diline saqlık çok haklısın walla ama yurdum insanı işde :)
GadRofer
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 8:33 pm
benim babam ilerleyen düzenede saldırmamıştı ama :SSSS ayrıca onun babası oscar mı aldı da benım babamın film yapmamış olması seni gerdi :s ?
Ed'ac
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 8:57 pm
GadRofer demiş ki:
benim babam ilerleyen düzenede saldırmamıştı ama :SSSS ayrıca onun babası oscar mı aldı da benım babamın film yapmamış olması seni gerdi :s ?
eleştiri yapmak bu ülkede suç mu? birşey iyi değilse daha güzel olması için öneri,eleştiri yapılabilir.düzene sardırmayı ihanet olarak algılıyorsun galiba.o zaman kadın programlarını eleştirmeyelim.kopya senoryo yapınca helal olsun diyelim.bu mu bizi farklı kılan.ben konuyu açanı savunmuyorum senin yanlış düşündüğünü anlatmaya çalışıyorum. umarım anlamışsındır xD
GadRofer
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 9:01 pm
Bana hayat dersi verdin teşekkür ederim (!)
Ben ''Elif'' in yaptıgı konuşmada '' Bence '' diye bi kelime duymadım başlıktan belli olay
Ne kadar kopyalayacaksınız yeteer artık edasında bir konuşma
Kendi eleştirisi kendisine kalsın yeri değil
seyretmesin beğenmiyorsa
Ed'ac
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 9:27 pm
GadRofer demiş ki:
Bana hayat dersi verdin teşekkür ederim (!)
Ben ''Elif'' in yaptıgı konuşmada '' Bence '' diye bi kelime duymadım başlıktan belli olay
Ne kadar kopyalayacaksınız yeteer artık edasında bir konuşma
Kendi eleştirisi kendisine kalsın yeri değil
seyretmesin beğenmiyorsa
farkındaysan yazdım yazanı savunmuyorum diye. muhtemelen oda kopyala yapıştır yapmıştır yazıyı.esf hayat dersi vermek haddime de değil.
Nehir94
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 9:31 pm
Sakinleşin biraz :)
askermt
Konu: Geri: Daha Nereye Kadar Kopyalayacaksınız? Paz Ağus. 01, 2010 9:49 pm