Kavak Yelleri dizisinde neler oluyor? Dizinin ‘Efe’si ayrılıyor mu?
Takvim gazetesinden Nilgün Tahmaz’ın köşe yazısı:
Cuma akşamı upuzun bir mail aldım. Bu sefer dertlerini dile getirenler Kavak Yelleri'nin tutkunlarıydı. Gerçekten hiç haberim olmayan bir durumu Elif ve Erengül'den öğrendim. Dizide Efe karakterini canlandıran Dağhan Külegeç'in diziden ayrılması gündemdeymiş.
Dizide son birkaç haftadır sinyalleri verilen ancak benim bir türlü algılayamadığım -ki sanıyorum gönlüm bundan yana olmadığı için- olaylar dizisinin altında bu ayrılık yatıyormuş. Farkındaysanız, Efe'nin anlamsız şekilde önce işleri ters takla geldi. Bu da yetmedi bu hafta da Aslı ile araları iyiden iyiye bozuldu.
Vallahi ne yalan söyleyeyim, ben de Dağhan Külgeç'in diziden ayrılmasına hiç taraftar değilim. Hatta Efe'siz dizinin izlenmeyeceğini düşünüyorum. Ancak eminim ki, dizinin hayranlarının sözleri benimkinden daha etkili olacaktır.
Elif ve Erengül'ün benimle paylaştıkları mail'den alıntılar:
"Sevgili Nilgün Abla; Konumuza gelecek olursak; biz Kavak Yelleri izleyicileri olarak bir kampanya başlattık. Kampanyamızın adı "Dağhan'sız bir Kavak Yelleri "iz-le-mi-yo-ruz!" Hiç kimse böyle bir Kavak Yelleri'nin izlenebileceğini düşünmüyor. Bu ayrılışın sebebini de biliyoruz ancak bazı kişileri rencide etmemek adına bunu dile getirmemeyi tercih ediyoruz. Şu kadarını söyleyebiliriz ki Dağhan Külegeç şu an ikna edilmeye çalışılıyor. Ancak bazı tatsız olaylar yüzünden o sette kalmak istemiyor. Biz de bu kampanya ile belki yapımcılara ve Dağhan'a sesimizi duyururuz ve bu ikna ayağında bir katkı sağlarız diye düşündük. Bu sebeple bu kampanyadan sizi haberdar ettik. Tek istediğimiz köşenizde buna yer vermeniz. Son olarak 80 bölümün hatırına dilediğimiz bir şey var. Eğer ki Dağhan ikna edilemezse ve diziden ayrılırsa dizinin bu sezon final yapmasını istiyoruz! En azından mutlu, mantıklı bir senaryo ile, ilerde "Güzel bir dizi vardı" diye hatırlayabilmeğimiz bir final izlemiş oluruz"
Umarım bu gençlerin dilekleri ciddiye alınır. Çünkü istedikleri şey, gerçekten 'etik bir anlayışın' ürünü. Ticari olarak dizinin devam ettirilmesini değil, etik olarak mutlu bir şekilde sona erdirilmesini istiyorlar. Bu kadarı da onların hakları bence!
Mertcans
Konu: Geri: Kavak Yelleri’nde ‘Efe’ gidiyor C.tesi Mayıs 23, 2009 9:45 am
evet kesinleşti kavak yellerinden efe çıkıyor:( gazetelerde her yerde bu haberi duyuyorum:(:(:(off yaa o diziden çıkarsa bn artık izlemem...:(
haftaya sezon finali ve efe ölüyo nasıl iştir bu yaa bu demek oluyoki bn artk kavak yellerini izlemicem raitingler düşcek seneye kavak yelleri final bölüm olcak ..,,, acaba neden çıkma istedi diziden:(
cok sacma valla efe giderse bu diziyi kimse izlemez ayrıca bu dizi bu sene bıter yonetmen cok pısman olcak en sacması da efenın olmesı ben daghan ıcın ızlıyorum daha da izlemem
sonunakadarefe
Konu: Geri: Kavak Yelleri’nde ‘Efe’ gidiyor C.tesi Mayıs 30, 2009 6:54 am
orjinal adam n'olur sewenlerını sensiz bırakmaaa lütfennnnn
avrupa yakasının sarpı gelecek sezon geliyormuş aslının sevgilisi yapacaklar efenin yerine herhalde efeyide öldürürler.bu dizi orjinal adam sayesinde yürüdü.şimdi bu diziyi izleyen adam kim için izleyecek deniz mine içinmi geç.aslı için desek gelecek sezon sarpla onu sevgili yaparlar o karakteride batıracaklar .anlaşılan şu ki kavak yelleri dizisi kötü bir sonla bu gece bitmiştir böyle senaristlerden de farklısı beklenmezdi. yazıklar olsun.bu arada dağhan ben senin yanındayım yolun açık olsun.hep başarılı olman dileğiyle iyi geceler
dağhan diziden çıkarsa ben o diziyi izlemem :( bide yerine başkasını alacaklarmış pehh :S bencede final yapsınlar daha ii olur diziyi dahada beter hala sokmasınlar ..
inşallah diziden ayrılmaz daghan külegeç inşallah o haberlerde yalandır bir yerde okumuştum yönetmen seyirciler yani merak etsin diye çıkarmış galiba böle bir haberi seyirciler 3 ay merak etsin diye çıkmış bu haber arkadaşlar
artık giden gitti boşuna çırpınmayın :S duyduğum kadarıyla pelinle araları bozukmuş heralde o da sıkılmış çıkmış artık o kararını verdi çırpınmanız boşuna bence artık diziyede dönemez oyun deil ya bu.........
valla benimde morelim cok bozuluyor.hala icimde bir umit var.birinin cikip inanmayin bu asilsiz haberler yalan demesini bekliyorum nebilim insallah cikmaz.ama dizinin gidisati cikicagi sinyallerini verdi gibi.